a a a
De kosten van een spelcomputer - Nibud voor Scholieren

Voor docenten

In de klas aan de slag met het thema geld?

Nibud.nl/scholieren in de klas

In samenwerking met

Wat kost een spelcomputer?

De één wil een Wii, een ander de Playstation of een Xbox. Er zijn spelcomputers in allerlei soorten en maten. Eén ding hebben ze gemeen: met het kopen van apparaat alleen ben je er nog niet...

MarioDe spelcomputer zelf

Een standaardpakket kost rond de €150. Daarvoor krijg je de console, met één afstandsbediening, een controller voor bijvoorbeeld schietspelletjes, een kabel en één game.

Games

Wil je niet steeds hetzelfde spel spelen? De prijzen van games variëren sterk. Je hebt spellen vanaf €19,- maar er zijn ook spellen van €60,-.

Heb je geen geld voor nieuwe spellen? Kijk wat er tweedehands wordt aangeboden of ruil een tijdje een spel met een vriend. Ook videotheken verhuren soms computergames.

Accessoires

Wii accessoiresBij sommige spellen kun je bijna niet om extra accessoires heen. Bij de Wii is dat bijvoorbeeld een extra remote, een wheel of Balance Board. Kijk maar eens naar het enorme aanbod.

Om samen (of tegen elkaar) te spelen, heb je sowieso accessoires nodig, want de fabrikant is zo slim om maar één afstandsbediening standaard mee te leveren. Zo ben je meteen al €50,- extra kwijt. En wil je met z'n vieren tegelijk spelen, dan heb je 3 extra remotes nodig. Reken maar uit...

Veel accessoires kun je kopen via internet. Houd er rekening mee dat er dan ook vaak verzendkosten bijkomen.

Als je zelf thuis geen draadloze internetverbinding hebt, dan kun je met de Wii LAN Adapter je Wii-systeem aansluiten op internet (via een LAN-kabelverhouding). Zo'n adapter kost €30,-. Je hebt in principe ook al een draadloze router voor minder dan €20,-, dan heb je de LAN-kabel niet meer nodig.

Betalen met de Wii Points Card

Bij verkooppunten van de Wii is ook de Wii Points Card verkrijgbaar. Hierop staan Wii-points waarmee je online kunt winkelen op het Wii-winkelkanaal. Een Wii-points card met 2000 points kost ongeveer €20,-. Met deze Card kun je via de Wii bijvoorbeeld spellen downloaden. Het is dus eigenlijk een veilige, maar omslachtige manier van betalen, je hebt geen creditcard nodig.

Terug naar: 'Wat betaal je echt?'