Menu

Over deze site

Wat doet het Nibud?

Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. We doen onderzoek naar en geven voorlichting over geldzaken.

Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: zaken waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.

Onze droom

Iedereen in Nederland zijn geldzaken in balans, nu en in de toekomst, dat heeft het Nibud voor ogen. Onze visie is een Nederland zonder geldproblemen.

Voorlichting

De voorlichting die we geven over geldzaken vind je terug in online informatie op onze websites, handige rekentools en in boekjes die we uitgeven over verschillende financiële onderwerpen.

Scholieren.nibud.nl

Volwassenen die als kind hebben geleerd goed met geld om te gaan, hebben als volwassene minder vaak financiële problemen. Daarom bieden we (onder andere) via scholieren.nibud.nl jongeren (tussen de 12 t/m 18 jaar) informatie die helpt bij de financiële vragen die ze hebben of de uitdagingen waar ze tegenaan lopen. We bieden informatie over alle aspecten van leren omgaan met geld.

De inhoud en opzet van de website scholieren.nibud.nl komt voort uit de leerdoelen die gelden voor de scholieren leeftijdsgroepen. Daarnaast komt een belangrijk deel van de content uit de resultaten van het Nibud scholierenonderzoek dat we regelmatig uitvoeren.

Naast voorlichting via deze website, helpt het Nibud docenten in het voortgezet onderwijs, die in de klas aandacht willen besteden aan geldzaken, met leerdoelen en met middelen.

Meer over financiële educatie vind je op nibud.nl.

Copyright

Op de inhoud en vormgeving van scholieren.nibud.nl rust auteursrecht. Het overnemen, opslaan en verspreiden van (delen van) de inhoud en gebruik van de vormgeving of het Nibud logo op welke wijze dan ook, is alleen mogelijk als hiervoor vooraf schriftelijke toestemming is verkregen van het Nibud. Meer over copyright.

Privacy

Als je een contactformulier invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden je gegevens bewaard zolang nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling van je vraag of verzoek. Meer over privacy.

Cookies

Op onze websites worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van je computer, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Meer over ons cookiebeleid.

Beheer

WordPress bureau Stuurlui heeft deze website gebouwd en voert het (technisch) beheer uit.