Menu
x
gelezen

Handige apps

We zien steeds meer apps die helpen bij het in kaart brengen van uitgaven. Ze kunnen je helpen met overzicht houden waar je geld is gebleven. Er zijn heel veel apps te koop of gratis beschikbaar. Hieronder een paar tips van ons.

Digitaal kasboek

Wil je weten waar je geld blijft? Er bestaan allerlei apps waarmee je kan bijhouden wat je uitgeeft (digitaal kasboekje). Ook banken bieden apps waarmee je kunt zien waar je geld is gebleven. Je kunt deze apps vinden in de app stores.

Er zijn ook apps die je kunt gebruiken om gezamenlijke kosten met anderen eerlijk te verdelen.

Wie betaalt wat?

Stel je gaat met een groepje vrienden op pad. Om de kosten die je tijdens het uitje maakt eerlijk te verdelen, kan je een ‘pot’ maken. Iedereen doet dan een bedrag in de ‘pot’. Er wordt afgerekend met geld uit de ‘pot’, totdat er geen geld meer is.

Een andere manier is, dat betalingen achteraf worden verrekend. Iedereen voegt z’n betaling toe in een app, en geeft aan wie er meebetaalt.  Na afloop kun je, als iedereen zijn kosten heeft ingevoerd, de rekening verdelen. Iedereen in de groep krijgt dan bericht of hij nog moet betalen en aan wie of dat hij nog geld terugkrijgt. WieBetaaltWat en SplitWise zijn veel gebruikte apps hiervoor.

Vriendelijke betaalverzoekjes

Krijg je nog geld van iemand? En vind je het misschien lastig om er over te beginnen? Dan kan een app zoals Tikkie helpen. Je verstuurt een vrolijk betaalverzoek, waarmee iemand anders via internet bankieren direct kan betalen. Het bedrag en je rekeningnummer zijn al ingevuld, dus je maakt het een ander heel makkelijk om snel te betalen.

De GeldChecker

Blader door onze handige GeldChecker: een Nibud geldkrant over financiële redzaamheid, bedoeld voor jongeren van 16 tot 21 jaar.