Menu
x
gelezen

Wat kost een vakantie?

De kosten van je vakantie kunnen erg uiteen lopen. Het hangt onder andere af van:

Budget

Het is slim om eerst een maximum budget te bepalen, vooral als je samen met anderen op vakantie gaat. Zo kun je rekening houden met ieders budget. Neem alle kosten mee in het budget. Dus niet alleen de reis en het verblijf, maar ook eten en drinken en gezamenlijke uitstapjes. Dat geeft duidelijkheid.

Houd ook rekening met het feit dat je bij thuiskomst misschien ook kosten hebt. Bijvoorbeeld omdat je na de vakantie aan een nieuwe studie begint of ook een nieuwe laptop wil kopen. Houd daarvoor dan geld achter de hand.

13% van de scholieren spaart voor de vakantie

Wanneer?

Vaak ben je in het laagseizoen (mei, juni, september of oktober) een stuk minder geld kwijt! Als het kan, is het dus slim om niet in juli op vakantie te gaan.

Waarheen?

Het budget is vastgesteld, maar waar naar toe? Wil je naar de zon? Een stedentrip doen? Een actieve vakantie? Elke vakantiesoort heeft verschillende soorten kosten, hou daar dus rekening mee.

Hoe lang?

Over het algemeen geldt, hoe langer je gaat, hoe duurder het wordt. Wanneer je ziet dat een vakantie van 10 dagen Spanje goedkoper is dan 6 dagen Spanje, is de keuze al snel gemaakt. Houd daarbij echter ook rekening met de extra kosten, je moet jezelf namelijk ook die extra vier dagen vermaken en ook eten en drinken.

Je kunt ook een all-inclusive vakantie boeken. Dan weet je van tevoren precies wat de kosten zijn.

Sparen voor je vakantie

Wil je weten hoeveel je elke maand moet sparen om straks op vakantie te kunnen? Onze spaartool helpt je!