Menu

Werkstuk maken

Wil je een werkstuk maken over een onderwerp gerelateerd aan geldzaken? Hier lees je hoe je aan meer informatie kunt komen.

Je onderwerp kiezen?

Bedenk eerst over welk onderwerp je een werkstuk of presentatie wilt maken. Bijvoorbeeld:

Cijfers over jongeren en geld

Op Scholieren.com vind je ter inspiratie allerlei (profiel)werkstukken, samenvattingen en praktische opdrachten van anderen. Ook vind je handige tips van andere jongeren over het maken van een werkstuk.

Er zijn allerlei onderwerpen te bedenken. Zoek bijvoorbeeld op woorden als: bestedingen, inkomsten, uitgaven, (omgaan met) geld, koopgedrag, schulden, lenen, sparen, baantjes, werken, verzekeren.

Het Nibud doet onderzoek naar hoe jongeren en volwassenen met hun geld omgaan. In de onderzoeken vind je cijfers over hun inkomsten, uitgaven, sparen, lenen en rondkomen. Kijk voor gegevens van een specifieke doelgroep:

scholieren eten pizza

In het Nibud Scholierenonderzoek vind je o.a. antwoorden op onderstaande vragen:

Jongeren & geldtypes

Niet iedereen gaat op dezelfde manier met zijn geld om. De één geeft alles meteen uit, de ander pot het juist op. Er blijken 4 geldtypen te bestaan:

  1. Rekenmaster
  2. Geld-chaoot
  3. Big spender!
  4. Superspaarder

Weten welk geldtype veel voorkomt onder scholieren? En weten hoe elk geldtype met zijn geld omgaat? Test zelf ook welk geldtype je bent en vergelijk dit met de rest van je klas, door de Geldtypetest in te vullen.

Over het Nibud

Meer weten over het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)? Kijk eens op de Nibud-websites.