Menu
x
gelezen

Wat kost een Playstation?

De één wil een Switch, een ander de Playstation of een Xbox. Er zijn spelcomputers in allerlei soorten en maten. Eén ding hebben ze gemeen: met het kopen van het  apparaat alleen ben je er nog niet…

De spelcomputer zelf

Een standaardpakket van een nieuwe spelcomputer kost al snel €400. Daarvoor krijg je de console, met één afstandsbediening, een controller voor bijvoorbeeld schietspelletjes en één game.

Games

Wil je niet steeds hetzelfde spel spelen? De prijzen van games variëren sterk. Je hebt spellen van rond de €20 maar er zijn ook spellen van rond de €60. Heb je geen geld voor nieuwe spellen? Kijk wat er tweedehands wordt aangeboden (in speciale winkels of op internet) of ruil een tijdje een spel met vriend(innen). Ook sommige bibliotheken bieden games aan.

Accessoires

Bij sommige spellen kun je bijna niet om extra accessoires heen. Bij de Switch is dat bijvoorbeeld een pro-controller, een stuurtje of etui.

Om samen (of tegen elkaar) te spelen, heb je sowieso accessoires nodig, want de fabrikant is vaak zo slim om maar één afstandsbediening standaard mee te leveren. Zo ben je meteen al €50 extra kwijt. En wil je met z’n vieren tegelijk spelen, dan heb je 3 extra remotes nodig. Reken maar uit…

Veel accessoires kun je kopen via internet. Houd er rekening mee dat er dan ook vaak verzendkosten bijkomen.

Sparen voor een spelcomputer?

Wil je weten hoeveel je maandelijks moet sparen om op een bepaald moment een spelcomputer te kunnen kopen? Onze spaartool helpt je het berekenen!